Personal Data Protection Notice And Policy

Dear valued customers and prospective customers,

Your personal data is always our top priority and it is important to us.

Mammoth Empire Group, which includes its holding company, subsidiaries and related companies (collectively referred to as "we", "us" or "our") are currently taking stringent steps and measures to ensure compliance of the Personal Data Protection Act 2010 ("PDPA") in collecting and processing your personal data. We reserve the right to amend the content of this Personal Data Protection Notice and Policy ("PDPA Notice and Policy") from time to time without any prior notice and the material changes will be posted on our official website. You are advised to periodically review the latest version of this PDPA Notice and Policy.

 

During the course of our business dealings with you ("Business Dealings"), you have voluntarily provided us your Personal Data which includes but not limited to the following (collectively "Personal Data") :

  1. Names, date of birth, national registration identity card number, passport number, age, nationality;
  2. Contact details, e-mail addresses;
  3. Correspondence addresses;
  4. Gender, occupation, race, religion and belief, marital status, employer details;
  5. References, next-of-kin, family background, education, working experiences, salutations;
  6. Salary range, credit card information, creditworthiness, banking information and other financial data;
  7. Sales data;
  8. CCTV, security recordings, photographs, videos; and
  9. Other background information.
 

The Personal Data will be collected and processed for, amongst others, the following purposes (collectively "Purposes") :

  1. To verify your identity;
  2. To assess and process your application(s) and/or request(s) for our products or services;
  3. To provide you with the products and services (Including ordering, complaints, follow up, feedback);
  4. To establish and better manage any business relationship we may have with you;
  5. To process any communications you send us (eg: answering any queries and dealing with any complaints or feedbacks);
  6. To process your request(s), order(s), purchase(s) and/or contest entry;
  7. To manage and fulfill purchase and repair orders and to provide after service care;
  8. To help us monitor and improve our product and service performances;
  9. To maintain and develop our business system and infrastructure, including testing and upgrading of these systems as we are always working on continuous improvement;
  10. To notify you about benefits and changes to the features of our products and/or services;
  11. To enter into sale and purchase transaction and other relevant agreements and contract to purchase properties from us;
  12. To enter into tenancy transaction to rent properties from us;
  13. To send you promotional messages, updates, invitations, special offers or other notices in relation to our businesses and services;
  14. To maintain and improve customer relationships through Customer Relationship Management (CRM);
  15. To enhance and market our properties, businesses and services;
  16. For customer loyalty reward program;
  17. To create customer data profile for our records;
  18. To maintain records required for internal investigations, audit or security purposes;
  19. To update you on the latest promotions, launches, latest products and services;
  20. To conduct market research, statistical analysis, customer surveys, and other business development activities;
  21. Assessing application to register for the use of any website under our management;
  22. To produce data, reports and statistics which shall be anonymised or aggregated in a manner that does not identify you as an individual;
  23. To process any payments related to your requested service, commercial transaction, sale and purchase transaction, tenancy transaction and etc.
  24. To collect the outstanding payment from you;
  25. To conduct credit assessments, financial and background investigation as and when required;
  26. To prevent and/or report of any crimes including but not limited to theft, robbery, fraud, bribery and/or money laundering;
  27. For risks management, safeguarding us in the event of any claim, litigation, suit and etc;
  28. To ensure compliance of the legal or regulatory requirements relating to our services and products and properties;
  29. To make relevant disclosure to the relevant parties and authorities pursuant to the requirements of court orders, by-laws, guidelines, codes applicable to us;
  30. To enter into the necessary agreement and/or contract ;
  31. To attend to vacant possession and post vacant possession services, customer care and defect rectification works;
  32. For insurance purposes;
  33. Enabling us to send you information by e-mail, telecommunications means (telephone calls or text messages) or social media about products, services and/or promotions offered by us and selected third parties that we think might interest you;
  34. For all other purposes in relation to the transaction and other services between you and us in context to the business and Mammoth Empire Group;
  35. For all purposes related to sales administration and property management purposes; and
  36. For all other purposes which include but not limited to subsale, refinancing, sales by auction and other services between you and us.
 

In compliance with the PDPA, the Personal Data provided by you will generally be kept in a secure manner and we will exercise reasonable endeavours to implement security measures to prevent and limit any unauthorized processing of your Personal Data. Nevertheless, you hereby acknowledge, consent and authorize us to disclose, release, disseminate and transfer the Personal Data to the following third parties:

  1. All subsidiaries and related companies within the Mammoth Empire Group;
  2. Any person to whom we are compelled or required to release the Personal Data;
  3. All internal department within Mammoth Empire Group such as finance, human resources, marketing and etc;
  4. Localauthorities,governmentbodies,agenciesandinstitutions;
  5. Payment channels including without limitation financial institutions for purpose of assessing, verifying, effectuating and facilitating payment of any amount due to Mammoth Empire Group in connection with your acquisition of our services and/or products;
  6. Agents,consultants,serviceprovidersandauthorizedrepresentatives;
  7. Event,contestortrainingorganisers;
  8. JointVenturePartners;
  9. Landowners;
  10. Valuers;
  11. Insurance companies
  12. Business associates;
  13. Suppliers, Franchisors and Licensors;
  14. Bankers, lawyers, accountants, engineers, contractors, insurance agents, insurance companies;
  15. Joint Management Body and Management Corporation;
  16. External auditors;
  17. The general public by publishing your name, photographs and other Personal Data for advertising and publicity purposes; and
  18. All other related third parties recipients.
 

Further, if you have released Personal Data of any third parties to us, you represent and warrant to us that they have appointed and authorized you to act on their behalf and you have obtained and procured their consent to allow us to process their Personal Data.

The failure on your part to provide the Personal Data will entail the following direct or indirect consequences:

  1. The inability to process and disclose your Personal Data in accordance with the Purposes;
  2. Affect the ability of the parties to formalise the sale and purchase or tenancy transaction and to execute the relevant agreements and documents;
  3. Unable to provide you with the notices, services and/or products requested;
  4. Unable to update you and obtain feedback from you on the latest products, promotions, services, events, contests, programs, referral scheme and launches;
  5. Unable to accept and process your entry to any contest;
  6. Unable to proceed with the assignment and to meet the objectives and to resolve the issues at hand;
  7. Affect the communication of the parties;
  8. Unable to comply with any applicable laws, regulations, directions, court orders, by laws and guidelines;
  9. All other related direct and indirect consequences.
 

In our record, if you opt in to subscribe or receive commercial communications from us, while becoming a member of our loyalty program, should your membership to such program come to an end for whatsoever reason, we will not take it as an implication for an automatic request to unsubscribe or opt out, and we will assume that we continue to have your consent, unless you specifically unsubscribe by sending your request to unsubscribe to the person-in-charge at the contact details stated below.

You are reminded to ensure the accuracy of the Personal Data furnished to us as we will not be responsible for any inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date data in our record. You have the right to access and correct your Personal Data and/or limit the processing thereof and/or lodge any complaints and/or make any inquiries from time to time by serving a written notice to the person-in- charge as follows:

 
Department Name PDPA/legal department
Contact Person & Designation PDPA officer
Contact & Fax No 03-7611 8888 Fax 03-7611 8889
Email Address pdpa@meh.com.my
Company Business Address H-03-01, Menara H,
No. 8 Jalan Damansara, Empire City, PJU 8,
47820, Selangor Darul Ehsan
Web Site Address www.meh.com.my
 

Your usage of our website indicated your consent to the use of your Personal Data in accordance with this PDPA Notice and Policy.

When you visit our website, we may use cookies to enhance your experience on our website. Once you choose to furnish the website with your Personal Data, this data may be linked to the data stored in the cookies.

When you engage with us through social media sites, you have allowed us to access to certain information from your social media account (e.g., name, email address, photo, gender, birthday, city, the posts or the trade you make).

Any Personal Data which is no longer required for the Purposes will be destroyed and deleted from our record and system.

In the event of any conflict between the English version and the Bahasa Malaysia translation version of this PDPA Notice and Policy, the English version shall prevail.

We trust that you have read and understood the terms of this PDPA Notice and Policy and you hereby declare that you have agreed and accepted the terms herein and you have granted your consent for us to process your Personal Data.




 
NOTIS DAN POLISI DATA PERIBADI

Para Pelanggan dan bakal pelanggan yang dihargai,

Maklumat-maklumat peribadi anda adalah keutamaan kami dan ia adalah penting untuk kami.

Kumpulan Mammoth Empire, termasuk syarikat induk, anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat berkaitan ("Kami") kini sedang mengambil langkah-langkah yang ketat untuk memastikan pematuhan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") dalam mengumpul dan memproses Data Peribadi anda. Kami berhak untuk meminda isi kandungan Notis dan Polisi Perlindungan Data Peribadi ini ("Notis dan Polisi PDPA") dari semasa ke semasa tanpa sebarang notis diberikan terlebih dahulu dan perubahan- perubahan yang penting dalam Notis dan Polisi PDPA ini akan dipaparkan di laman web rasmi Kami. Anda dinasihati supaya mengkaji semula versi terbaru Notis dan Polisi PDPA ini dari semasa ke semasa.

Dalam urusan perniagaan Kami dengan anda ("Urusan Perniagaan"), anda telah secara sukarelanya memberikan kepada Kami data peribadi anda yang termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut ("Data Peribadi") :

  1. Nama, tarikh lahir, nombor kad pengenalan, nombor pasport, umur, kewarganegaraan;
  2. Butiran perhubungan, alamat e-mel;
  3. Alamat surat-menyurat;
  4. Jantina, pekerjaan, bangsa, agama dan kepercayaan, status perkahwinan, butiran majikan;
  5. Butiran rujukan, kaum kerabat, latar belakang keluarga, pendidikan, pengalaman kerja, dan gelaran;
  6. Julat gaji, maklumat kad kredit, kelayakan kredit, maklumat perbankan dan data kewangan yang lain;
  7. Data jualan;
  8. Rakaman CCTV, rakaman keselamatan, fotografi, video; dan
  9. Maklumat latar belakang yang berkaitan.
 

Data peribadi anda akan dikumpul dan diproses untuk, antara lain, tujuan-tujuan berikut (Tujuan) :

  1. Untuk mengesahkan identiti anda
  2. Untuk menilai dan memproses permintaan aplikasi anda untuk produk atau perkhidmatan Kami;
  3. Untuk mengendali produk dan perkhidmatan yang Kami memberikan kepada anda (termasuk pesanan, aduan, susulan, maklum balas);
  4. Untuk menjalin dan menguruskan dengan lebih baik apa-apa perhubungan perniagaan yang sedia ada di antara Kami;
  5. Untuk memproses sebarang komunikasi yang anda hantar kepada Kami (contoh: menjawab sebarang pertanyaan dan menangani apa-apa aduan atau maklum balas);
  6. Untuk memproses permintaan, pesanan, pembelian dan/atau penyertaan pertandingan anda;
  7. Untuk mengurus dan menepati pesanan pembelian dan pembaikan dan untuk memberi perkhidmatan selepas servis.
  8. Untuk membantu Kami memantau dan meningkatkan prestasi produk dan perkhidmatan Kami;
  9. Untuk mengekalkan dan membangunkan sistem perniagaan Kami dan infrastruktur, termasuk menguji dan menaik taraf sistem ini kerana Kami sentiasa berusaha untuk memastikan sistem tersebut selalu diperbaiki;
  10. Untuk memberitahu anda tentang manfaat dan perubahan ciri-ciri produk dan / atau Perkhidmatan Kami;
  11. Untuk memasuki urusniaga jual beli dan perjanjian lain yang berkaitan dan kontrak untuk membeli hartanah daripada Kami;
  12. Untuk memasuki transaksi sewaan untuk menyewa hartanah daripada Kami
  13. Untuk memaklumkan anda tentang aktiviti-aktiviti promosi, kemaskinian, pelawaan, tawaran khas atau notis lain yang berhubungan dengan perniagaan dan perkhidmatan Kami;
  14. Untuk mengekalkan dan meningkatkan hubungan dengan pelanggan melalui Pengurusan Perhubungan Pelanggan;
  15. Untuk meningkatkan pemasaran hartanah, perniagaan dan perkhidmatan Kami;
  16. Untuk program kesetiaan pelanggan;
  17. Untuk mewujudkan rekod data profil pelanggan;
  18. Untuk mengekalkan rekod yang dikehendaki untuk siasatan dalaman, audit atau tujuan keselamatan ;
  19. Untuk memaklumkan anda tentang promosi terbaru yang akan dilancarkan serta produk dan perkhidmatan yang baru;;
  20. Untuk menjalankan penyelidikan pasaran, analisis statistik, kaji selidik pelanggan, dan aktiviti-aktiviti pembangunan perniagaan yang lain;
  21. Untuk mengendalikan penyertaan dalam mana-mana pertandingan / program yang dianjurkan oleh Kami kapda orang awan;
  22. Untuk menghasilkan data, laporan dan statistik yang tidak akan mengenal pasti anda sebagai individu;
  23. Untuk memproses bayaran yang berkaitan dengan perkhidmatan yang di minta oleh anda, transaksi perdagangan, transaksi jual beli, tansaksi penyewaan dan lain-lain;
  24. Untuk mengumpul pembayaran tertunggak daripada anda;
  25. Untuk menjalankan penilaian kredit, kewangan dan penyiasatan latar belakang sebagaimana diperlukan dan dikehendaki;
  26. Untuk mencegah dan/atau melaporkan jenayah termasuk tetapi tidak terhad kepada kecurian, rompakan, penipuan, rasuah dan/atau pengurusan wang haram;
  27. Pengurusan risiko, melindungi Kami sekiranya berlaku apa-apa tuntutan, tindakan undang-undang, litigasi dan lain-lain;
  28. Memastikan pematuhan undang-undang atau peraturan yang berkaitan dengan perkhidmatan, produk, dan hartanah Kami;
  29. Untuk membuat pendedahan yang berkaitan kepada pihak-pihak berkenaan dan pihak berkuasa menurut kehendak perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, kod berkenaan kepada Kami;
  30. Untuk membuat perjanjian dan / atau kontrak yang diperlukan;
  31. Untuk menyerahkan milikan kosong dan perkhidmatan pasca milikan kosong, khidmat pelanggan dan kerja-kerja pembaikan kecacatan;
  32. Bagi tujuan insurans;
  33. Membolehkan Kami menghantar maklumat kepada anda melalui e-mel, kaedah telekomunikasi yang lain (panggilan telefon atau pesanan teks) atau media social mengenai produk, perkhidmatan dan/atau promosi yang ditawarkan oleh Kami dan pihak ketiga tertentu yang Kami anggap mungkin akan menarik minat anda;
  34. Untuk semua tujuan lain yang berkaitan dengan transaksi dan perkhidmatan lain antara Kami dengan anda dalam konteks urusan perniagaan dan Kumpulan Mammoth Empire;
  35. Bagi semua tujuan yang berkaitan dengan pentadbiran jualan dan pengurusan hartanah; dan
  36. Bagi semua tujuan yang lain termasuk tetapi tidak terhad kepada transaksi sub-jualan, pembiayaan semula, jualan melalui lelongan dan perkhidmatan lain di antara anda dan Kami.
 

Demi mematuhi PDPA, Data Peribadi yang diberikan oleh anda akan disimpan dengan selamat dan Kami akan cuba sedaya upaya untuk melaksanakan langkah-langkah keselamatan bagi mencegah dan menghadkan sebarang pemprosesan tanpa kebenaran anda. Walau bagaimanapun, anda dengan ini mengakui, bersetuju dan memberi kuasa kepada Kami untuk mendedah, menyalur, menyebar dan memindah Data Peribadi anda kepada pihak ketiga seperti berikut:-

  1. Semua anak syarikat dan syarikat di dalam Kumpulan Mammoth Empire;
  2. Mana-mana pihak di mana Kami diwajibkan atau dikehendaki berbuat demikian;
  3. Semua jabatan di dalam Kumpulan Mammoth Empire seperti kewangan, sumber manusia, pemasaran dan lain-lain;
  4. Pihak berkuasa tempatan, kerajaan, agency dan institusi;
  5. Saluran pembayaran termasuk tetapi tidak terhad kepada institusi-institusi kewangan bagi tujuan penilaian, pengesahan, penguatkuasaan dan memudahkan pembayaran apa-apa jumlah terhutang kepada Kumpulan Mammoth Empire yang berkaitan dengan penggunaan perkhidmatan dan/atau produk Kami;
  6. Ejen, perunding, pembekal perkhidmatan dan wakil-wakil yang diberi kuasa;
  7. Penganjur untuk acara, pertandingan atau latihan;
  8. Rakan Kongsi usahasama,
  9. Pemilik tanah;
  10. Penilai;
  11. Syarikat insurans;
  12. Rakan-rakan dan sekutu perniagaan;
  13. Pembekal, pemberi francais dan pemberi lesen ;
  14. Penasihat kewangan, peguam, akauntan, jurutera, kontractor, ejen insurans, syarikat insurans;
  15. Badan Pengurusan Bersama dan Perbadanan Pengurusan;
  16. Juruaudit luar;
  17. Orang awam dengan menyiarkan nama, gambar dan lain-lain Data Peribadi anda untuk tujuan pengiklanan dan publisiti; dan
  18. Semua pihak ketiga yang terlibat.
 

Seterusnya, jika anda telah memaklumkan data peribadi mana-mana pihak ketiga kepada Kami, anda memberi jaminan kepada Kami bahawa mereka telah melantik dan memberi kuasa kepada anda untuk bertindak bagi pihak mereka dan anda telah memperolehi kebenaran daripada mereka bagi membolehkan Kami memproses Data Peribadi mereka.

Kegagalan anda untuk memaklumkan Data Peribadi akan mengakibatkan kesan - kesan secara langsung dan tidak langsung seperti berikut:

  1. Kegagalan untuk memproses dan mendedahkan Data Peribadi anda mengikut Tujuan yang disebut di atas;
  2. Menjejaskan keupayaan pihak berkenaan untuk merasmikan transaksi berhubungan dengan penjualan dan pembelian atau penyewaan dan menandatangani dokumen-dokumen yang berkaitan;
  3. Tidak dapat menyampaikan notis, perkhidmatan dan/atau produk yang diminta;
  4. Tidak dapat mengemaskini maklumat anda dan mendapatkan maklum balas daripada anda tentang produk, promosi, perkhidmatan, acara, pertandingan, program, skim rujukan dan pelancaran terkini;
  5. Tidak dapat menerima dan memproses penyertaan anda dalam mana-mana pertandingan;
  6. Tidak dapat meneruskan tugasan dan untuk memenuhi objektif dan untuk menyelesaikan isu-isu yang dihadapi;
  7. Menjejaskan komunikasi antara pihak;
  8. Tidak dapat mematuhi undang-undang, peraturan-peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil dan garis panduan; dan
  9. Semua kesan langsung dan tidak langsung yang berkaitan.
 

Di dalam rekod Kami, sekiranya anda telah memilih untuk melanggan dan menerima komunikasi komersial ("commercial communications") daripada Kami ("opt in"), sementara menjadi ahli bagi program kesetiaan Kami, sekiranya keahlian anda bagi program tersebut telah tamat atas apa jua sebab, Kami tidak akan menganggap ia sebagai satu implikasi bahawa anda telah berhenti melanggan ("opt out") secara automatik, di sebaliknya, Kami akan menganggap bahawa anda akan terus memberi keizinan kepada Kami, melainkan anda telah menghantar permintaan kepada pegawai yang bertanggungjawab untuk berhenti melanggan mengikuti butir-butir yang tertera di bawah.

Anda diingatkan supaya memastikan ketepatan Data Peribadi yang diberikan kepada Kami dan Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang Data Peribadi dalam rekod Kami yang tidak tepat, tidak lengkap dan mengelirukan. Anda berhak untuk mengakses dan membetulkan Data Peribadi dan menghadkan pemprosesan dan/atau membuat aduan dan/atau membuat sebarang pertanyaan dari semasa ke semasa dengan menyerahkan notis secara bertulis kepada pegawai yang bertanggungjawab seperti yang berikut:-

 
Nama Jabatan Jabatan PDPA/undang-undang
Nama Pegawai & Jawatan Pegawai PDPA
Nombor telefon & Faks 03-7611 8888 Fax: 03-7611 8889
Alamat e-mel pdpa@meh.com.my
Alamat Perniagaan Syarikat H-03-01, Menara H,
No. 8 Jalan Damansara, Empire City, PJU 8,
47820, Selangor Darul Ehsan
Alamat Perniagaan Syarikat www.meh.com.my
 

Penggunaan laman web Kami oleh anda menunjukkan persetujuan anda untuk membenarkan Kami menggunakan Data Peribadi anda mengikut Notis dan Polisi PDPA ini.

Apabila anda mengunjungi laman web Kami, Kami mungkin menggunakan cookies untuk meningkatkan pengalaman anda di laman web Kami. Sebaik sahaja anda memilih untuk memberikan data peribadi anda kepada laman web Kami, maklumat ini mungkin akan dikaitkan dengan data yang disimpan di dalam cookies.

Apabila anda berinteraksi dengan Kami melalui laman media social, anda telah membenarkan Kami untuk mendapat akses kepada maklumat tertentu daripada akaun media social anda (contohnya, nama, alamat e-mel, gambar, jantina, tarikh harijadi, bandar, pameran atau trade yang anda buat).

Data Peribadi yang tidak lagi diperlukan bagi Tujuan tersebut akan dimusnahkan dan dipadamkan daripada record dan sistem Kami.

Sekiranya terdapat percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan versi terjemahan Bahasa Malaysia di dalam Notis dan Polisi PDPA ini, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Kami percaya bahawa anda telah membaca dan memahami syarat-syarat Notis dan Polisi PDPA ini dan anda dengan ini mengaku bahawa anda telah bersetuju dan menerima terma di dalam Notis dan Polisi PDPA ini dan anda telah memberi kebenaran kepada Kami untuk memproses Data Peribadi anda.




 
 
 
 
 

Your browser does not support CSS animations.